8.500 yıllık tarihiyle ziyaretçilerini şaşırtan bir ilçe: Bornova

Biz Kimiz?

Bornova Belediyesi

8.500 yıllık tarihiyle ziyaretçilerini şaşırtan bir ilçe: Bornova

Farklı kültürlerin doğduğu ve yaşadığı, sayısız uygarlığın beşiği, İlyada ve Odysseia destanlarının yazarı dünyaca ünlü ozan Homeros’un da yaşadığına inanılan Bornova’nın tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkmak ister misiniz?

1890 yılında Türkiye’de ilk defa İzmir Bornova’da oynanan futbol maçının ve yine Türkiye’de ilk defa İzmir Bornova’da 1895 yılında gerçekleştirilen atletizm yarışmalarının yapıldığı yerler, Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı mor salkımlı Steinbuchel Köşkü,  Atatürk Kitaplığı’na dönüştürdüğümüz zarif mimarisiyle dikkat çeken Belhomme Köşkü, E.Ü. Etnografya Müzesi olarak kullanılan Sirkehane Binası gibi ilçemizin kültür tarihine ışık tutan noktaları sizlere keyifli ve şaşırtıcı saatler yaşatıyor.